Представяме ви рецепта за много вкусни италиански питки. Зарадвайте любимите си

...
Представяме ви рецепта за много вкусни италиански питки. Зарадвайте любимите си
Коментари Харесай

Вкусна рецепта за Лигурийски хлебчета

Представяме ви рецепта за доста вкусни италиански питки. Зарадвайте обичаните си хора и вижте по какъв начин да приготвите лигурийските хлебчета, които сигурно ще станат ваш любимец.
Прочетете още
8 бр., 30 минути + втасване

Продукти:
7 г суха квас
150 мл топла вода
2 ½ с.л. прясно мляко
275 г брашно
3 с.л. зехтин екстра върджин
1 ч.л. морска сол
За гарниране:
прошуто, колбас, мортадела, качаторино
моцарела, пекорино с чили
маринован артишок

Начин на подготвяне:
1. В купичка смесете маята, прясното мляко и водата и разбъркайте. Оставете за 5 минути. Сипете брашното в огромна купа и прибавете сместа с маята и разбъркайте. Добавете зехтина и солта и разбъркайте. Извадете тестото върху набрашнен плот и месете с напън в продължение на 5-8 минути, до момента в който тестото стане безпрепятствено и еластично. Оформете на топка и поставете в авансово намазнена купа. Покрийте с забрадка и оставете да втаса за 2 часа.

2. Разточете или разтеглете тестото с ръце в правоъгълна форма с дебелина 1 см. Поставете го в тава, постлана с хартия за печене. С помощта на кръгове (диаметър 8-10 см) изрежете кръгчета. Подредете кръгчетата в тавата, покрийте ги с забрадка и ги оставете да втасат за 30 минути.

3. Ако не разполагате със специфичен апарат за печене на лигурийските хлебчета, използвайте тиган двойно дъно (най-добре незалепващо) и похлупак. Загрейте тигана или уреда за 3-4 минути на сдържан огън. Печете хлебчетата по 2-3 едновременно, по 3 минути от всяка страна. Те би трябвало да се надуят при печенето.

4. Разрежете топлите хлебчета по средата, по хоризонтал и напълнете с месо и сирене по ваш усет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР